Werkplaats Het Groene Woud

Books 4 Life

Dit is een initiatief van Books 4 Life


Books 4 Life

Books 4 Life is een groeiende keten van tweedehands boekwinkels. De eerste Books 4 Life winkel is in februari 2005 op de campus van de Universiteit van Tilburg geopend. Ondertussen zijn er ook winkels in Groningen, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven en Nijmegen. Onze eerste internationale vestiging is in april 2010 van start gegaan in Graz, Oostenrijk.

 

In alles wat wij doen, staan de drie kernwaarden van Books 4 Life centraal:

 

Het goede doel: Books 4 Life wil zo veel mogelijk inkomsten genereren voor het goede doel, door middel van de verkoop van gedoneerde boeken en gerelateerde activiteiten. 90% van de opbrengst gaat direct naar de goede doelen die we steunen.

 

Duurzaamheid: Books 4 Life wil het hergebruik van boeken bevorderen door tweedehands boeken in te zamelen en tegen een eerlijke, betaalbare prijs te verkopen via onze winkels.

 

Maatschappelijke betrokkenheid: Books 4 Life toont zich maatschappelijk betrokken door laagdrempelig, veelzijdig, uitdagend en gezellig vrijwilligerswerk aan te bieden voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Daarbij willen wij persoonlijke ontwikkeling stimuleren door, vooral jongeren/studenten en mensen die tijdelijk niet deelnemen aan het arbeidsproces, de kans te geven ervaring op te doen met ondernemerschap.

 


Wij doen dit door

Ontmoeting, Vrijwilligersnetwerk, Website, Workshop

Op het gebied van

Nieuwe economie, Ontwikkelingssamenwerking, Productie en consumptie

Voor

Alleenstaanden, Buurtbewoners, Gezinnen, Immigranten, Jongeren, Kansarmen, Kinderen, Mannen, Mensen die leven onder de armoedegrens, Ondernemers, Ouderen, Ouders, Volwassenen, Vrijwilligers, Vrouwen

Wij denken 1000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Utrecht
Dit is ook interessant...